Atli-kurs och ny inspiration!

I helgen red vi kurs för Atli Guðmundsson som bland annat författat denna bok och är en av de främsta islandshästinstruktörerna.

Jag red på Bylting och Assa och det var mycket givande och jag gillar verkligen Atlis syn på hästträningen som verkligen handlar om att fokusera på mjuk ridning med målet lösgjordhet och en god överlinje innan vi börjar ställa krav på bärighet.

Precis som hans bok antyder så fokuserar han på att ge oss ryttare användbara verktyg och det upplevde jag verkligen att jag fick. Särskilt med Bylting som fick fokusera på att programmera in sidoförflyttningar, både för vikthjälper och skänkel. Utvecklingen genom ridpassen var stor och i slutet kunde jag rida henne på volt utan att den blev mindre och mindre och mindre… Pappa ställde upp som fotograf och fångade oss på bild:

Skritt och länga överlinjen
Skritt och länga överlinjen
Belöna med "hopp och lek"
Belöna med ”hopp och lek”
Sidoförflyttningar började sitta på slutet!
Sidoförflyttningar började sitta på slutet!

 

Med Assa sa jag att jag ”ville öva på att komma snabbt ut ur startboxarna” och jag fick lite goda råd men i övrigt är det svårt att öva på just det inne i ett ridhus. Däremot övade vi på att växla mellan spänning (samlande rörelser) och avslappning eftersom det är relevant att ha en häst som kan slappna av i spända situationer som startboxar.

Nu ser jag fram emot oktober då det är dags för nästa kurs! Fram tills dess ska jag tävla lite på Assa och fortsätta att ”programmera” Bylting.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen