Jag har länge tänkt att testa att baka LCHF-knäckebröd eftersom min mage inte alls gillar när jag stoppar i mig finncrisp och eller Wasa Sport och ibland kan det vara trevligt att ha sina pålägg på något… Testade en variant för några månader sedan och fick ett gäng brända fröer som tack, men igår gav jag mig på det igen, denna gång med ett mer lyckat resultat!
Ursprungsreceptet kommer från en kille i Norge och sedan har det cirkulerat på diverse svenska bloggar. Jag gjorde dock lite egna modifikationer:
Ingredienser:
150 gr solrosfrö
50 gr pumpafrö
50 gr linfrö
50 gr sesamfrö
35 gr hirs
15 gr physilliumfrö
2 msk fiberhusk
lite salt
5 dl vatten
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt vatten och låt svälla i femton minuter. Bred ut på två plåtar, strö över flingsalt, och dela smeten på varje plåt i 16 rutor. Grädda i varmluftsugn i 70 minuter på 160 grader. Det går att byta ut fröna lite som man själv vill, men fiberhusken och physilliumfröna bör inte uteslutas helt eftersom de bildar en geleaktig massa i vatten som binder samman de övriga fröerna.
Brödet känns rätt hållbart och var supergott med bara smör och ost. De smulor som bildades sparade jag i en burk – rostade fröer är ju mums på yoghurt eller sallader också!
låter super gott !!!
Åh, lät bra! Måste prova någon gång!
Jag är så überdålig på att köpa hem massa frön bara…
Fan vad hurtigt av dig må jag säga!!! You go girl!!! Jag är jätte spänd inför i morgon!!! Häng med på training day, bloggar därifrån såklart ;) KRAM! <3