Besta útihátiðin 2011

I helgen var det festivaldags igen, men denna gång utan hästar! Besta útihátiðin 2011 var en stor utomhusfestival i Hella, som är närmaste by (4 mil bort). På hemsidan kan ni även lyssna till några av banden som spelade på lördagen. Då var det mera rap/hiphop, men betydligt bättre än jag förväntade mig! Mest hysteriskt var det när Quarashi gjorde en comebackspelning! Riktigt roligt, trots att jag inte hört dem innan.

 

Förutom denna scen var det två olika tält med DJ:s

 

Party på scenen under XXX Rottweilers sista låt.

 

Fredagen var det mer pop/rock; Bland annat I Svörtum Fötum, Skítamórall och SSSól. Dessa band har sina egna låtar men blandar det med olika covers så i mina ögon blir det en rätt kul mix!

 

Cool bild på Jónsi (Í Svörtum Fötum)

 


10 000 biljetter var sålda och det var galet mycket folk! På fredagen så var det 1 mils bilkö och folk fick köa i två timmar för att komma fram till området. Vi parkerade 3 km från området och gick eftersom det ändå gick snabbare! Som ni ser på bilderna är Islandströjor (lopapeysor) en stor trend på island. Något som är förståeligt då natttemperaturen höll sig runt 8 grader. Vi kom till området runt 00:00 båda dagarna och sista bandet slutade spela runt 05:00, då var det att vandra till bilen och köra hem. Sova några timmar och sen ut i stallet för att fodra hästarna. Vi arbetar dock inte så mycket på helgen så efter det kunde vi slappa och bara njuta av en liten ridtur på ridhästarna.

 

Allt har sitt slut och krossat glas o platta burkar utgjorde ett fint ”golv” på marken efter 2 dagar. Tältområdet såg minst lika hemskt ut och detta har lett till diskussioner och reportage i medierna här på Island.

 

 

 

 

1 reaktion på ”Besta útihátiðin 2011”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen