Börjat jobba!

Nu har det gått två dagar med ”jobb”. Ja, jag skriver ”jobb” eftersom jag har svårt att se det som det, när jag tycker att det är såpass roligt!

 

Stallet här på Leirubakki är inte så stort. c:a 10 boxar. Just nu är dessutom flera av dessa upptagna av hingstar. Dock har vi även några i ridhästar i paddocken utanför stallet och så några unghästar inne i stallet som vi så smått har börjat jobba med.

 

På grund av förra årets influensa så är det fler hästar än vanligt som behöver ridas in, men många av dessa är fortfarande ute på fälten. Några av dem ska vi ta in imorgon. Under dessa två dagar har vi dock haft två stycken som vi haft grimma på för första gången och även bundit upp. Inte helt populärt, men de lär sig snabbt! Vi har även en annan som är lite mer tränad sedan tidigare och idag fick sadel på sig för första gången, samt en unghingst som vi har ledtränat.

 

Kyndill frá Leirubakka är en av hinstarna som ockuperat en box men som nu är ute med några ston och ”jobbar”

 

Båda dagarna har vi även ridit. Jag har ridit min gamla favorit Blakkur. Han är en femgångare som är runt 130 cm hög, men med massor av energi och mycket tölt. Ingen fantastisk aktion, men det spelar ju ingen roll så länge vi inte ska tävla. Just nu är han lite ur form och igår sprang han mest runt med mig, så idag blev det mycket lydnadsträning där jag bland annat har börjat öva in ”one-rein-stop”. Ridturen idag var för övrigt otroligt vacker då vi red ner mot vattnet och även passerade några vattendrag.

 

Dessutom går vi ut på fältet varje dag för att se om det kommit några nya föl. Igår föddes det ett otroligt gulligt stoföl och då efterbörden hos stoet inte kom ut som den skulle fick vi ta in dem i stall för ett veterinärbesök. Allt blev dock bra och de är ute på fälten igen! Nu väntar vi på två andra ston som lär föla vilken dag som helst!

 

Stofölet som föddes igår!

 

Idag har vi även följt med två schweiziska gäster till Grænhóll som ägs av Gunnar och Krissa (med uppfödarnamnet Auðsholtshjáleiga), för att titta lite på saluhästar. Alltid spännande att se så fina anläggningar. Deras ridhus var fantastiskt!

 

Annars då?

Jag bor i källaren på familjens boningshus i ett litet rum som annars är hotellrum, men jag kan även gå upp i själva bostadshuset när jag så önskar. Arbetstiderna är schyssta; vi jobbar mellan 9 och 17, så jag försöker vänja mig vid att sova länge på morgonen. Dessutom är det så lyxigt så att vi får lagad lunch varje dag. På kvällarna har jag hittills varit så trött så att jag mest surfat, kollat mail, redigerat bilder etc, men ett bad heita potturinn som finns utanför fönstret har jag i alla fall hunnit med!

 

1 reaktion på ”Börjat jobba!”

  1. Tack snälla snälla du!!! Jag blir jätte glad!! Det är hur skönt som helst att man ser skilland trots att vågen inte visar något!! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen