Bröd LCHF

Under Vasan och även som frukost här i fjällen så åt jag ett egetkomponerat bröd i LCHF-style. Receptet kom till när jag hade kylskåpsrensning dagen innan avfärd men blev riktigt lyckat. Skar det i skivor, frös in och har sedan intagit det rostat med ost och smör, mums!

Så här kommer receptet, otroligt lättlagat och går säkert att variera utefter vad ni har hemma:

Ingredienser:

3 dl turkisk yoghurt
1 dl riven ost
4 ägg
1,5 msk majonäs
2 dl pofiber
30 gr sesamfrön
20 gr physilliumfrö
30 gr linfrön
1,5 tsk bikarbonat
Kryddor (Jag tog: kanel, kardemumma, ingefära och nejlikor) och salt

Gör såhär:

Rör ihop allt och låt svälla i 15 minuter, bred sedan ut på smord plåt och grädda i minst 20 minuter på 180 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *