Copycats – Bouncebollar!

Bouncebollar är helt klart mina favoritproteintillskott. Goda och naturliga och utan massa tillsatt socker. Tyvärr kostar det som det smakar och de ligger oftast på minst 25 kronor/st. Därför var lyckan stor när jag kom över recept på dessa.

Bouncebollar

Inför min alpresa gjorde jag kokos-varianten. (Receptet är tyvärr borta från nätet – ska luska lite…)  Jag var lite osäker på hållbarheten men de höll sig 5 dagar i kylskåp hemma, samt i rumstemperatur under drygt en vecka. Perfekta som snacks i skidliften och på bussresan. Det var bara under bussresan hem som den sista fick åka i soptunnan då den smakade lite skumt. Annars grymt bra med snacks som faktiskt klarar en dag i rumstemperatur.

Idag har jag testat att göra en variant på jordnötsbollarna. Ursprungsreceptet fanns här. Jag hade dock inte så mycket mandlar hemma så jag tillsatte istället lite solrosfrön. Som vätska använde jag kokosmjölk och av en sats fick jag ut 10 bollar. Nedan finns recept och som bonus även makros:

Makros (samt recept) för en hel sats
Makros (samt recept) för en hel sats

Notera att vätskan är det man tillsätter sist och gå då lite på känsla så att smeten inte blir för geggig. I övrigt bara att gegga samman alla ingredienser för hand och sedan forma till bollar. Förvara i kylskåp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen