Fina hästar!!

Igår var en såndär ”göra ärendes-dag” där vi besökte mammas sadelleverantör Jón och var också förbi Álafoss och köpte garn otroligt billigt, runt 280 SEK för garn till till en Islandströja!

 

Idag har vi istället bara hållt på med hästar hela dagen. Vi provred Jóns nyframtagna sadel Stakkur. Namnet kommer från hans samarbete med Sigurbjörn”Diddi” Barðasson och är döpt efter Diddis kända tävlingshäst och syftet är att den framförallt ska kunna användas som tränings och tävlingssadel. Alla vi som provred gillade sadeln. Den gav en god sist men utan att man satt som klistrad. Den låg väldigt stilla och fint på hästarna också. Många sadlar har ju annars en tendens att glida fram när hästarna har några kilos övervikt.

 

Min hästskörd idag var tävlingshästarna Sóla och Þrottur. Dessutom prövade jag Glóð som jag red in förra sommaren. Hon har vilat över vintern och sätts nu igång igen. Hon var fräck då och är fräck nu, och jag tror det krävs mycket ledarskapsövningar för henne… Sen testade jag även en ny förmåga (namnet har jag glömt…) som var en trevlig bekantskap. En sjuårig stor skimmelvallack som är rätt oriden men mån om att vilja göra rätt och dessutom med en hel del rörelser i sig.

 

Här är träningsgänget på uteritt idag, jag längst till höger på þrottur!

Vi har även varit och sagt hej till vårt sto Fylking som i år går med Aron frá Strandarhöfði, en sån trevlig hingst!

 

Aron har en lååång hals!

 

På kvällen tog vi en promenad ut på fälten och spanade in ungstoflocken. Ett helt gäng små pärlor som nyfiket kom fram till oss i kvällsolen. Jag mår SÅ bra av att bara gå omkring på fälten, med de oändliga vidderna, och ”bara vara”. Det är då, om någon gång, jag verkligen känner sk ”Mindfulness”, underbart!

 

Imorgon åker vi norröver en sväng för att spana in vår unghingst och även titta på Íslandsmót. När jag kommer tillbaka är det dags att börja jobba på ”riktigt” och jag har redan blivit lovad ett spännande träningsprojekt i form av denna kille:

 

Kyndill

Kyndill frá Leirubakka, 6-årig hingst som behöver stärka sin trav!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen