Fjällen-förberedelser!

Igår gick jag på påsklov! Helt ledig blev jag inte då jag har en hög med elevarbeten att rätta, men det har jag redan kommit igång med.

På måndag åker jag och Henrik till Tänndalen där vi ska tillbringa den kommande veckan. Just nu håller jag därför på att planera för fullt. Vi har ingen ugn däruppe (dock micro och spisplatta) och vill inte äta ute varje dag, så det gäller att planera maten! Dessutom räknar jag iskallt med att det ska vara soligt och skönt så man kan sitta ute och äta sin medhavda matsäck till lunch. Vi planerar även att ta med grillen för att kunna få grillat på kvällarna!

Tänkte dela med mig av två recept på matiga matsäcksalternativ:

Matmuffins (blir c:a 8 st)

  • 8 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 paket bacon
  • 2 dl riven ost
  • salt & peppar
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skär baconet i små bitar och stek dem knapriga. Blanda sedan alla ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Stoppa sedan in dem i ugnen ungefär 20 minuter.

Energibars med lågt GI

  • 1dl kokosflingor
  • 1 dl sojamjöl
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ pumpafrön
  • ½ blandade nötter
  • 0,75 dl jordnötssmör
  • 2 msk linfrö
  • rivet skal från en citron +  ev. lite mörk choklad
  • 3 äggvitor

Sätt ugnen på 125 grader. Mixa alla ingredienser i en mixer, börja med de torra.Tryck ut smeten på en teflonbehandlad plåt med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen i drygt 15 minuter. När den svalnat lite, skär i portionsbitar och låt den sedan stelna helt. Slå in bitarna en och en i plastfolie.

Förvara gärna i kylskåp!

2 svar på ”Fjällen-förberedelser!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.