Glöm inte den goda stämningen!

För flera år sedan påminde Hinni mig om det viktigaste med hästträningen: ”God stämning”. Liknande budskap gick att läsa i senaste Islandshästen, då med budskapet: ”lyssna på din häst”. På Island kallade vi det ”fun ride”. När jag red i lördags kändes allt katastrof. Assa visade visserligen den snabbaste passraka jag upplevt, men i total okontroll. I söndags blev det därför att gå back to basics: halsring på, uppvärmning på lång tygel, mycket sätesridning och övergångar för att sedan kunna rida pass igen, men denna gång i harmoni! Visserligen är flygande pass en gångart som kräver en viss spänning i kroppen, men det är viktigt med en avslappnad och glad häst som lyssnar på ryttaren.

Assa Hammi
Handhästridning i harmoni

Detta är något som fungerar även när det är motigt i er egen träning! Gå tillbaka ett steg, se vad ni faktiskt har gjort för framsteg sedan sist och bygg sedan vidare på den stabila grund ni faktiskt har!  Exempelvis när det handlar om löpning: ligg inte alltid och pressa på max, utan gå ner i tempo ibland och njut av att bara springa!

 

2 reaktioner på ”Glöm inte den goda stämningen!”

  1. Ah, så sant så sant! Se till att ha rätt stämning från början och tappar man stämningen under ridpasset – taen paus- LE och börja om!
    Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen