Med inspiration från en kaka som Fanny skrev om för några månader sedan så bakade jag en kokoskaka igår.

Kakan är glutenfri, relativt låg i kolhydrater och fylld med protein.
Recept
- 2 dl Pofiber
- 1 dl Kokosmjöl
- 1 dl (35 gr) Proteinpulver (holistic vanilj)
- 3 msk stevia strö, honung eller socker
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 1 ägg
- 1,25 dl kvarg (10%)
- 2 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 1,5 dl hallon
Tillagning
Sätt ugnen på 160 C (varmluft). Blanda alla torra ingredienser i en skål och sedan de blöta, (spara bären) och rör om ordentligt. Låt kokosmjöl och pofiber svälla i vätskan och tillsätt vid behov mer vatten. Häll smeten i en brödform som du klätt med bakplåtspapper och strö sedan över hallon och ev. kokosflingor. Ställ in i ugnen och grädda i ca 30-35 minuter. Kakan ska stelna och börjar den få för mkt färg innan den är stel – täck över med en plåt!
Den ser ju ut som ett konstverk!
Kakan ser otroligt god ut! Gjorde själv kokosmuffins idag :)
Härligt! Ja, kakan gick även hem hos min sockerälskande kompis som annars är misstänksam mot mina experiment ;)
Ser riktigt gott ut! Äntligen en kaka som verkar nyttig och ser god ut. (: