Rid islandshäst i Funäsfjällen

Jag är utbildad ridlärare för Islandshäst och personlig tränare som har en bakgrund som gymnasielärare innan häst och friluftslivsintresset gjorde att det blev fullt fokus mot hästar och ett liv i Funäsfjällen. Numera bor jag alltså i Tänndalen och är inackorderad i ett mindre privatstall på Röstberget med tillgång till ridbana. Där finns det möjlighet att rida lektion på någon av de hästar som ägs av mig och min familj.

För vana ryttare finns det också möjlighet att boka uterittslektioner eller lite längre ridturer men jag kan tyvärr inte erbjuda några heldagsaktiviteter på hästryggen då hästarna inte är tränade för den typen av fysisk aktivitet. 

Oavsett om vi är på ridbana eller i skogen så är fokuset en bra kontakt mellan dig och hästen med målet att du ska få uppleva Islandshästens gångarter!

Passar dig som:

  • Aldrig har ridit Islandshäst och är nyfiken på att testa (kanske som en introduktion innan en längre tur på fjället med något av företagen som erbjuder det?) 
  • Är erfaren ryttare som vill fördjupa dig i gångartsridningen. 
  • Är helt nybörjare och vill känna på vad ridning innebär. 
  • Har islandshästvana men vill utvecklas genom att rida nya hästar. För den vane ryttaren finns möjlighet att testa flygande pass.

Jag har erfarenhet att undervisa allt ifrån nybörjare (både vuxna och barn) till tävlingsryttare och tycker det är lika roligt oavsett nivå! Hästarna är välmeriterade och välutbildade och flera av dem har även tävlats på nationell nivå.  

Kostnad

700:- för 45 minuters privatlektion inklusive hästhyra. I första hand privatlektioner men ibland går det att lösa att ni rider två och två. Då är priset 550:- /per person.

Välkommen att höra av dig för mer information eller bokning till malin.stang@gmail.com / 0704599461 (svarar jag inte – skicka ett SMS!) 

Assa och Malin i trav på ridbanan i Funäsdalen
Rulla till toppen