Mera häst!

Ja ni, just nu så är det väldigt mycket häst i bloggen. Självklart gör jag mycket annat också men det är mest såna där lite tristare saker. Är i en period med mycket på vardagarna (arbete med omdömesperiod = extra mycket jobb, ridundervisning vissa kvällar, egen ridning + övrig träning på andra kvällar) så helgerna blir verkligen återhämtning, omladdning och förberedelse inför veckorna. Känner mig gammal när jag valde bort en utekväll med dans igår (Hey – danspassen på gymmet ger mig dans i alla fall!) för att istället gå och lägga mig vid 22:00.

 

Igår var jag iväg med Hamingja på en prova-på-TÖLT-tävling på Stall Zelus. Andra gången vi är ute på äventyr och första gången på ovalbana! Lyckades dock vara ute i god tid och hinna leda henne ett varv på banan innan tävlingen började.

 

Uppvärmningen kändes bra. På ridbanan gick hon FRAM och hon var inte rädd för något ute på vägen, även om handbromsen låg i lite mer där. In på ovalbanan gick fint men att det var en ovan miljö för henne kändes. Hon vinglade en del mot sidorna och eftersom vår största läxa från förra helgens kurs är framåt-tänk, oavsett tempo, så låg mitt fokus där. Resultatet? Någon galopproll här och var samt en del rollningar även i övrigt. Dock med ok grundtakt och trevlig form och energi! I andra varvet testade vi att öka tempot med en viss styvhet då och då som resultat (förutom ovan nämnda galopprollningar). Landade på slutpoäng 4,0 vilket i sig är rätt lågt, men då jag är fullt medveten om orsakerna så känns det ändå bra!

 

Några bilder från uppvärmningen:

 

Extra kul var det att se skrittbilden då vi har arbetat mycket med att lääänga bakbenssteget och det verkar ha gett resultat!

 

Nu väntar en hästfri dag där planen är att:

  • Uppdatera hemsidan
  • Springtur – hoppas på solsken om någon timme!
  • Ev jobba lite
  • Testa att laga moussaka (Matlådor är en fantastisk uppfinning)
  • Lång fika på stan med härliga tjejgänget!
  • (Städa… )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen