MÖRS KM

I lördags genomförde vi en av säsongens sista tävlingar. Jag tog med Hammi till den fina anläggningen Runsten där MÖRS höll sitt årliga KM. Miljöträning för Hammi och kul att komma iväg på något för mig!

Jag skulle rida femgång F2 och en lätt töltklass, T7 som låg strax efter varandra i tidsprogrammet så min plan var en relativt kort uppvärmning för att hon skulle orka allt. Nu blev det ändå lite långt men värmde mest med fokus på mjukhet och just det: FOKUS. Min lilla häst har än sålänge vissa koncentrationssvårigheter i nya miljöer. Något som inte märktes av inne på banan dock!

I femgången skötte hon sig fint! Töltade på och var lite styv bitvis men där hade matte svårt att höra/känna takt på ovana underlaget. Trav och skritt var som förväntat, ok men lite instabilt. Galoppen då, som är omöjlig på ridbanan hemma, gick över förväntan med bibehållen gångart nästan hela vägen! 2 passläggningar där första var lydig men mer grisepass och där jag i försök nr 2 även vågade gasa, resulterade i 4,5 för pass och en total slutpoäng på 4,57!

I T7 är det balansgång mellan korrekt tempo och korta steg och där får vi jobba vidare, men slutpoäng 4,77 (10onde plats av 23 startande) är jag ändå nöjd med!

20121016-062033.jpg

Varvade ner på söndagen med lite longering!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen