Ridläger 2017

Ridläger – sommar 2017

Vi upprepar förra sommarens roliga läger under vecka 30 och 31! För att kunna vara med bör du behärska hästen i alla gångarter och självständigt ta hand om hästen själv före och efter ridning.

Glamur

Dagridläger 1: 24 Juli – 27 Juli

Dagridläger 2: 31 Juli –  3 Augusti – FULLT!

I sommar kommer vi kunna erbjuda dagridläger här på Drakboda. 

Precis som vid seriekurserna är målet att ha en liten grupp med högt i tak, därför är vi max 6 deltagare.

På läger hos mig försöker vi arbeta brett med övningar utifrån”varierad hästträning” där mitt mål är att deltagarna ska få en insikt i hur vi kan variera vår träning med hästarna på olika sätt genom att kombinera dressyrövningar, balans och sitsträning, markarbete, bommar, töltträning, träning på vägarna, uteritter och handhästridning. Allt med det övergripande syftet att förbättra kontakten med hästen och stärka både häst och ryttare. Som bonus kan det även bli ett eller två träningspass för ryttare (yoga och core-träning för att stärka dig i sadeln!)

Deltagarna rider två pass per dag, individuellt eller två och två beroende på dagens övriga upplägg. De som lånar häst får även ansvara för skötseln av den hästen före/efter ridningen. I samband med denna har vi även ett teori-pass där teorin utgår ifrån deltagarnas önskemål.

Exakta tider beror på antal deltagare men preliminärt beräknas vi hålla på mellan 9 och 17. Du har möjlighet att deltaga på hyrd häst från Drakboda eller komma med egen häst!

Lägret omfattar:

  • 2 ridpass per dag
  • Teorilektion varje dag
  • Kaffe/te/vatten, för och eftermiddagsfika
  • Lunch äter vi gemensamt men deltagarna tar med sin egen mat (kyl och micro finns!)

Pris:

Hyrd häst           3200

Egen häst           2500

Anmälan: 

Sker till malin.stang@gmail.com senast 15 juni. Ange namn, adress (om du är en ny kontakt för mig) samt om du önskar att hyra häst.

Villkor: Lägret kan komma att ställas in på grund av för få deltagare. Anmälan är bindande och faktureras en månad innan lägerstart (betalningsvillkor 30 dagar). Vid sjukdom med sjukintyg för antingen ryttare/häst återfås anmälningsavgiften.