Tävlingshelg!

På väg hem efter en av de kallaste tävlingshelger jag varit med om. På ett sätt känns tävlingshelger lite som semester eftersom man ”tvingas” till långa perioder av väntan och vila men när det är runt nollgradigt, snö och blåsigt samt förseningar i tidsprogrammet på över två timmar så undrar man vad man håller på med. Assa stod i en box under dagen och vi höll värmen genom små bilutflykter till närliggande statoilmacken.

Hur det gick då?

I femgången på lördagen så kändes Assa het på uppvärmningen och väl inne på banan var hon inte helt mellan hjälperna utan blev lång och osamlad. Lite passtakt i tölt och skritt som var katastrof drog ytterligare ner poängen som dock kompenserades av en grymt bra pass! Fick tyvärr poängavdrag i båda läggningarna pga något steg korsgalopp i nedtagningen, men fick trots det poäng på mellan 5,5 och 6,5 för pass! (Slutpoäng 5,1)

Korsgalopp blev tyvärr ett återkommande tema även under söndagens passgrenar. Assa som brukar vara säkerheten själv slog upp i speedpassen båda gångerna och kraschade även i nedtagningarna i stilpassen. Vi lyckades få till en tid i speedpassen: 9.68 (2:a plats) och i stilpass fick vi poäng runt 4.30 (5:e plats).

Placeringsmässigt känns det bra men formmässigt har vi en del att jobba på. På ovalbanan måste jag få henne mer ridbar i grundgångarterna och så måste jag fundera på det här med varför hon inte var så säker i passen som på hemmaplan. (Trött? Stel? Rider jag annorlunda?). Läggning ur vänstergalopp måste också tränas på då de var riktigt oharmoniska i stilpassen (hon tar alltid höger galopp hemma, men så kan man ju inte tänka…).

Trött häst efter passprisutdelningar:

20120401-150408.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen