Testat: Kockens chokladmousse 70%

Fick häromdagen återigen chansen att vara testpilot genom Smarton. Denna gång var det Kockens chokladmousse som skulle prövas. Jag är ju som bekant en chokladälskare och även om jag aldrig egentligen skulle få för mig att köpa chokladmousse när det är så otroligt enkelt att göra en egen (brukar göra enligt detta enkla recept med få ingredienser) så tyckte jag att det skulle bli spännande att testa denna variant som då alltså skulle vara mörkare än den vanliga klassiska moussen.

Tillagningen var otroligt enkel. Mät upp vätska, häll i pulver och vispa nån minut! I Receptet anges det att man ska ha mjölk men då jag försöker minska laktosmängden använde jag kokosmjölk istället. Däremot kan det påverkat konsitensen – se nedan! Jag tror inte det skadade med kokosmjölk annars, då det bara ledde till en touch av kokos i smaken på moussen, som sedan förhöjdes av att jag strösslade över kokosflingor vid servering.

Konsistensen när jag använde samma mängd vätska som i receptet blev något hård. Jag tillsatte mer vätska på känn och det blev nog på gränsen till mycket. Det ledde visserligen till ett väldigt fluffigt och lätt mousse men som kändes på gränsen till tunt.

20130324-194129.jpg
Och så det viktigaste: Smaken! I mina ögon godare än traditionella varianten av pulvermousse men den smakade rätt sött och den mörka chokladsmaken var inte så mörk som jag skulle önskat. Ska jag göra den igen så tänker jag nog blanda i hackad choklad också, för att ytterligare höja chokladkänslan. Eventuellt även tillsätta en skvätt kaffe?

Kommer jag köpa hem denna igen? Tveksamt. Största anledningen till att jag troligen inte kommer att göra det är att jag är misstänksam mot pulver med många ingredienser i innehållsförteckningen och där dessutom socker fanns rätt högt upp. Men kan komma väl till hands om man i sista sekund vill ha en lagom avancerad efterrätt att bjuda på och glömt förbereda sig!

20130324-194102.jpg

1 reaktion på ”Testat: Kockens chokladmousse 70%”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen