Uttagning till Lag-SM

Idag var det dags för uttagning till Lag-SM för Stockholmsregionen. Lag-SM är en trevlig tillställning där lagandan brukar vara stark och där man rider en hel del grenar som inte annars är så vanliga, exempelvis flagglopp, trail och terräng, kombinerat med mer traditionella ovalbanegrenar.

Idag var det alltså uttagningen som tog plats på Ensta som ligger utanför Vårsta. Jag och Kamilla Gaude dömde. Roligt, men utmanande, då det är många av dessa grenar som man som domare enbart dömer vid denna typ av aktiviteter (alltså inte så ofta). Det som är lite knepigt är att vi domare i alla gångartsgrenar har ”guidelines” som vi kan kolla i för att få vägledning, men i grenar som trail och terräng får man som domare istället tänka ut sin egen tolkning. Nu är det viktigaste kanske inte den exakta poängen, utan att rankingen blir den rätta, men någon form av generella guidelines även för dessa grenar hade inte varit helt fel!

När jag dömde blev jag själv sugen på att tävla dessa grenar också, även om jag inser att jag i t.ex. trail inte skulle ha en chans. Många av ungdomarna susade igenom svåra moment, som att släpa en fladdrande pressening eller gå genom en port med fladdrande band, utan att hästarna ens blinkade. Imponerande!

Nu när dessa grenar är FIPO-grenar är det dock inget som stoppar valfri klubb från att slänga in flagglopp eller terräng på sin vanliga klubbtävling. Det verkar vara något som än så länge inte har blivit så vanligt, men det skulle vara en trevlig utveckling!

Kvällen har ägnats åt den mindre roliga sysslan städning. Imorgon har vi möte med mäklare och då är det viktigt att göra ett gott intryck. Jobbigt var det, men vilken skillnad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen