Värdet i att vila!

Bästa Jessica (som alltid skriver kloka saker om träning, välmående och hälsa och som nu i juletider även lottar ut spännande grejer i sin julkalender) gjorde ett bra inlägg om mjölksyra idag. Läsvärt även för oss ryttare men dock svårare att träna när vi ska stärka våra hästar istället för oss själva eftersom vi inte får samma snabba respons som när vi har vår egen kropp att lyssna till. Med hästarna får vi gå mer på känn men precis som för oss människor tänka på uppvärmningen och att inte maxa för tidigt. Malin har jobbat aktivt med mjölksyraträning och skriver om det här!

Vad vi också kan ta med oss från hur människor tränar är att denna period på året ÄR en uppbyggnadsperiod även för oss. Passa på att stärka hästarna och låta dem vila när det behövs. Precis som människor så behöver även hästars kroppar återhämtning för att bli starkare.

Det är för övrigt helt fantastiskt att märka hur Bylting efter vilan nu ridits tre gånger och att hon sedan sist har blivit så mycket mer energifylld, snabbare och starkare!

image
Bylting frá Leirubakka - 4 år

Så alltså; våga låta hästarna vila men var inte heller rädd för pass där de får maxa tempon (tänk visningsridning med rejäla ökningar) efter att de fått värma musklerna ordentligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen