Västkustsveckan

Nu är jag hemma på riktigt! Kom ju hem från västkusten i fredags kväll, packade om väskan på kvällen för att i går morse bege mig till Skellefteå och döma Vallholts Gæðingakeppni. Tyvärr inte så många deltagare men trevligt var det, och på kvällen fick jag chansen att deltaga på en äkta surströmmingsskiva. (ja, den gick ner, men ser mer fram emot kräftskiva i höst!).

 

Men åter till Västkusten. Vi har alltså sommarstuga på en ö utanför Grebbestad som är hela släktens andningshål. Utan el och rinnande vatten blir man nästan tvingad att komma ner i varv. Denna vecka hade jag dock otroligt tur med vädret så vi var mer aktiva än vanligt och har:

 

Paddlat kajak – vi hyrde för ett dygn och paddlade totalt 18 km. Varvade paddlingen med att pausa på öar och bada. Paddling är roligt men jag har tyvärr väldigt klena axlar, som totalt tog slut.

 

Snorklat – Jag har nog aldrig badat så mycket  som i år! 21+ i vattnet, vindstilla och manetfritt gjorde att vi kunde ligga i länge. Dessutom lärde jag mig, efter många års strul, hur man tryckutjämnar ordentligt. Det gjorde att jag verkligen kunde gå ner ordentligt och njuta fullt ut av upplevelsen!

 

Foto: Tommy Sundberg (kusin)

 

Testat wakeboard – En flera år gammal dröm! Det var så roligt och tack vare min långa snowboardvana så gick det även hyfsat bra. Det var först när jag skulle göra en switch (växla till andra foten fram) som jag ramlade. Träningsvärken i armarna och ryggen var dock inte att leka med.

 

 

Promenerat – Minst en runda runt ön har det blivit. Mycket klippor, så promenera är egentligen fel ord, bitvis handlar det mer om klättring… Men mysigt och vackert är det!

 

 

Åkt båt i solnedgången – Under såväl shoppingtur till Grebbestad, partykväll och fisketur så fick vi njuta av fantastiska solnedgångar! Det ger en fantastisk stillhet och ro att sitta i en båt på havet när vattnet är spegelblankt och himlen fylls av vackra färger.

 

 

Festat – Årliga tequilapartyt som självklart innebar tequila, hattar, dans i Grebbestad och hemfärd i gryningen. Jag passade på att inviga jumpsuiten jag köpte på Island:

 

Fotot taget utanför stugan – älskar utsikten!

 

Shoppat – I Grebbestad ligger även Sportshopen. Denna butik startades under namnet adidasshopen, någon gång under 90-talet av några surfentusiaster och sålde bara adidaskläder från början (ni minns väl byxorna med knappar i sidorna?). Nu är det en kedja med flera butiker, ett eget varumärke och de blir bara större och större. Dock säljer de fortfarande en hel del märkeskläder, ofta till rabatterade priser. Jag sparar alltid mina träningsklädsinköp till sommaren tack vare detta, och i år blev det:

 

  • Två par träningsbyxor, ett par från Nike (249:-) och ett par långa shorts från Puma (124,50:-). (Perfekt för höstens Combat och Dans-pass!)
  • Sport-BH från Champion (399:-), svindyr men en av de bästa jag hittat, formpressade kupor som minimerar allt studs, men det är dyrt att vara tjej…
  • Inneträningsskor från Nike (499:-), egentligen enklare löparskor, men lär funka bra på aerobicspassen också.
  • Sneakers, 2 par, från Nike (299:-) och Reebook (249:-). Behövde väl egentligen inte två par, men… variation förnöjer!

 

 

Nu väntar en veckas semester på hemmaplan innan jobbet drar igång! Ser fram emot det, samtidigt som det har varit ett otroligt härligt lov så ska det bli skönt att få lite rutiner igen. Speciellt när det dessutom kommer innebära lite olika utmaningar!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen