Apflickorna

Igår bjöd bästa läsmagasinet Filter på bio! Som läsare får man ibland chansen att se förhandsvisningar av olika filmer och igår så visades Apflickorna.

 

Ett prisbelönat svenskt drama som har fått en hel del uppmärksamhet utomlands redan och som har svensk premiär nästa vecka. Historien handlar om Emma och Cassandra, två tjejer som träffas genom sporten Voltige (akrobatik på hästryggen) och utvecklar en slags vänskap där de tänjer på gränser och där ett maktspel utövas. Parallellt får man även följa Emmas lillasyster Sara som försöker hitta sig själv i en vuxenvärld.

 

Troligtvis hade jag aldrig själv valt att se denna film om jag bara såg den i tablån, men jag är glad att jag gjorde det. En gripande och bitvis rätt obehaglig historia som också bjöd på en del leenden. Dessutom ett extremt vackert foto. Något jag sällan reagerar på i filmer men här var det lysande!

 

Så tack Filter, för att ni ständigt bildar mig! För er som inte läst denna tidning innan; gör det! De tar upp ämnen du inte visste du tyckte var intressanta förrän du börjar läsa och blir helt fast, lite som med denna film med andra ord.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen