Cykelvasan – Here I Come!

Ett nytt lopp på gång!
För några dagar sedan damp det ner ett mail med följande innehåll i min mailinkorg:

20120629-220437.jpg

Jag hade alltså vunnit en startplats i cykelvasan! Ett cykellopp som blev fulltecknat på två dagar. Jag vann detta genom att svara några frågor hos Preem och motivera varför jag ville vinna. Min motivering handlade om att jag när startplatserna släpptes fortfarande inte hade upptäckt nöjet med cykel på riktigt. Ni som följt mig ett tag vet ju att jag cykelpendlat länge men med nya cykeln så är det mer än bara ett transportsätt, det börjar bli en till rolig sport!

Utrustningsfunderingarna igång!
Nu är ju cykelvasan egentligen ett terränglopp som egentligen antagligen gör sig bäst med en mountainbike (MTB). För att min kära hybrid ska klara utmaningen blir det en utflykt till Länna Sport imorrn för att diskutera däck/hjul. En investering i grövre däck behöver inte vara helt fel då nuvarande däck ändå inte kommer klara vinterhalvåret. Ska dessutom skaffa pedaler till de nya skorna och småsaker som vattenflaskhållare. Kläder har jag en del och ev kan jag behöva nån mindre väska också men det är inget akut.

Första terrängträningen
För att ladda och för att testa MTB så passade jag även på att hyra en i Tanum igår! Fick låna en karta och skickades ut i skogen. Malin + otydlig karta är en dålig kombination och det blev ett antal felcyklingar. Gjorde dock inte så mycket, vacker miljö och otroligt kul att försöka ta sig fram på skogsstigar av en typ som jag annars mest brukar rida på. Totalt var jag ute i nästan två timmar och cyklade runt två mil!

20120629-221439.jpg

20120629-221455.jpg

20120629-221510.jpg

20120629-221520.jpg

vart tog vägen vägen? (jo, jag vände här…)

Ja, finns ju en risk för att mina cyklar kommer öka i antal om ett par år…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen