Femgångsdebut!

Blev en seg start på dagen som sedan artade sig riktigt bra! Började dagen med att tävla Hamingja Dis Lätt. Första officiella tävlingen och åh vad jag tycker om min lilla tjej! Lastades utan problem, lite spänd vid veterinärbesiktningen och töltade mest, sprang och gnäggade rätt mycket i uppvärmning men lätt att ha att göra med och lyssnar på mig!

 

Dagen började med femgångsuttagning (Lätt F2) och jag tog det rätt lugnt på uppvärmningen. Ville spara på krafterna och skrittade mycket och töltade en del. Hon gick fram helt ok, särskilt inne på ridbanan. Inne på ovalbanan var det dock en annan sak; Handbromsen i (Ni vet, man gasar, men det händer liksom inget…) och även om hon gjorde allt hon skulle och till och med höll trav och galopp hela vägen runt, så blev det lite oengagerat och långt. Att lägga pass var i stort sett kört, men vi åstakom någon slags ökad grisepass med minimalt sväv. Slutpoängen blev 3,5 men jag är ändå nöjd då målsättningen var att ta sig runt!

 

Kämpade på i Galoppen!

 

Tölt på uppvärmning (fortfarande något styv)

 

Eftersom poängen inte resulterade i final (blev dock 6:a) så valde jag att starta även i T8:an. Nu värmde jag knappt upp alls, lite tölt och skritt bara, och det märktes att hon varit inne på banan en gång innan. Hon kändes som en helt annan häst! Uppe och gick fram! Efter varvbytet så blev det dock lite läskigt igen med resultatet att hon blev lite styv och passtaktig. Med slutpoängen 4,8 (8:a av 23 ekipage) och med fina kommentarer på det så känner jag mig toppennöjd.

 

Eftersom Hammi är fem år så får hon max starta två gånger på en dag så trots en finalplats så fick vi packa in oss i släpet och åka hem.

 

Väl hemma red jag Assa och gav mig sedan ut på en skön löptur innan kvällen avrundades med grillat (kyckling och lammkorv… mmm!) och allmänt soffhäng!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen