Första veckorna i Sverige!

Nu har ”Lillan” varit hos oss i drygt två veckor och hittills har det gått toppen!

Hon har kommit in fint i flocken och är snäll och trygg i hantering. Lätt att fånga i hagen och kommer gärna fram och säger hej. Hon hittar inte alltid till sin egen box vid insläpp men kan då ledas rätt genom ett grepp i skägget.

Förra veckan fick hon sin första vaccinationsspruta och i går fick hon även snyggare hovar. Välbehövligt då hon gått med skor alldeles för länge utan omskoning på Island och fått lite väl långa tår.

Om jag hunnit rida något då?

Jo, såklart jag inte kunnat hålla mig! Första gången fick mamma hålla i när jag satt upp, men jag märkte snabbt att det inte behövdes. Hon visade inget av den isländska tendensen att vilja springa iväg när jag hade ena foten i stigbygeln. En energisk skritt som är mjuk visade hon direkt, men när jag skulle be henne gå in på en volt, då blev det svårt! Böja sig i sidan… ojoj, det får vi öva mer på! Däremot fungerade sidoförflyttande bra.

När vi ökar tempot så kan hon skrölta, tölta och grisepassa. Efter skoningen så fick jag även fram lite trav, men hon är helt klart en femgångare. (Ja, hon har även visat några steg flygande pass men det har jag inte pressat henne i.) Överlag är ryggen ganska styv så lösgörande arbete är det som kommer vara fokus framöver nu!

Pigghetsmässigt är hon en klassisk ”lagom-häst”. Svarar på framåtdrivande utan att vara lat eller skutta fram men svarar också fint på förhållande hjälper!

Första gången uppsuttet!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen