Freyfaxis lagtävling 2012

Att tävla i lag är en ovanlig företeelse inom Islandshästsporten men på Tunabanan så har Freyfaxi varje höst ordnat en inofficiell lagtävling, så även i år! Vi lyckades lite spontant få ihop två lag från vår förening Vallfari, mycket tack vare vår Facebookgrupp. Vallfaris hjältar och andra chansen gjorde fina insatser under en regnig kvalificeringsomgång och båda lagen lyckades ta sig direkt till A-final genom en bredd i prestationerna! Personligen är jag dessutom extra nöjd med att jag och Assa gick ut på 5.73 i femgången vilket är personbästa! Visserligen är det en inofficiell tävling där domarna är mutbara men vi i våra lag var dåliga på just den detaljen…

Lördagskvällen ägnades åt ryttarmiddag med underhållning från flera av lagen. Jag kände att jag var passande klädd med Islandströja och gummistövlar:

20120902-225458.jpg

Kvällen avslutades rätt tidigt och vi sov gott på Krokstas B&B innan vi laddade för söndagens finaler!

20120902-225630.jpg

Humöret var på topp trots lervälling så långt ögat kunde nå och även om de andra lagen i många fall var bättre så är jag grymt stolt över insatserna från alla lagmedlemmar som i flera fall startade grenar de aldrig provat innan! Själv slog vi till på 7,5 7,0 och 7,0 för passen i femgången och även om det inte räckte till seger så är jag fantastiskt nöjd!

20120902-225910.jpg

När poängen hade räknats samman så visade det sig att Vallfaris båda lag placerade sig på en delad sjätteplats och alla är nog redan sugna på att åka tillbaka till Tuna nästa år!

20120902-230119.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen