Hästuppdatering!

Var länge sedan jag skrev något om hästarna så jag tänkte passa på att göra det nu!

Björg rider jag ett par gånger i veckan och just nu relativt lugnt. Hon lossnade otroligt fint efter Hinni-kursen men sedan kändes det som att hon tappade sugen lite. Hon kändes allmänt motvillig, så planerna på att rida på Fors årliga Firmakeppni är tyvärr inställda. Vi får se om vi känner oss mer redo när det är lucia-tävling, annars så får vi satsa på våren!

Hamingja är däremot en liten pärla. Hon testar lite ibland och busar en del men går ändå så uppenbart framåt mellan varje pass. Hon har också fått ta det väldigt lugnt, inte minst med tanke på Dublinresan som gav lite bonusvila. I söndags blev det den 3:dje ridturen utan att någon höll i. En ridtur som mycket baserades på övningen ”vara passagerare” där hon helt enkelt fick välja vart hon ville gå medan jag är passiv och endast driver om hon stannar vid utgången. Mot slutet av passet kunde jag påverka mer och i torsdags när nästa pass ägde rum så var det inga problem att rida på oregelbundna volter över ridbanan och växla mellan skritt och trav.

Lite bilder ifrån Söndags:

Liten men söt och under nästa vecka åker skorna på….!

Assa: Konstaterat dräktig med Isar och är rätt tjock redan nu… Fick på sig skor för några dagar sedan och nu är tanken att hon ska motionsridas lite lätt för att inte tappa allt hon minns. Testade lite i torsdags men kunde konstatera att: just nu är hon mest tjock och otränad, men hon strävade efter att göra rätt!

Nu väntar sängen och imorgon blir det massor av stallvistelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *