Island

För några dagar sedan kom vi hem från Island! Det har dock varit hektiska dagar sedan dess, därav bristen på uppdatering. Insåg att detta var mitt tionde besök på Island och insåg också att jag kanske ska lägga in en flik på hemsidan om just Island. Börjar väl få tillräckligt mycket erfarenhet för att kunna tipsa andra om de godbitar jag har upptäckt! (Det finns ju så mycket mer än bara Geysir och Gullfoss). Vad tror ni läsare om det?

Denna resa skulle egentligen ha gått till Landsmót, men då det blev inställt på grund av hästsjukdom så blev det istället allmänt turistande. Först ett par dagar i norr, där vi både var vid Mývatn, Akureyri och Sauðarkróki/Hólar/Vindheimar. Efter det en resa till söder för ett par dagar på Leirubakki. Då hann vi även med en biltur till Vík! För er som inte känner till Islands geografi så innebär detta alltså en resa kring stora delar av landet. Mycket riktigt så visade även bilens mätarställning av vi körde över 2000 km!

En av resans absoluta höjdpunkter var nog när vi, tillsammans med gårdsägaren och gemensamma vänner från Norge red på en långtur ner till den gamla fårinsamlingsplatsen, för att sedan, lagom trötta i kroppen, njuta av en trerättersmiddag. Hade det inte varit för att vårt plan skulle gå tidigt dagen efter hade även vi sedan fortsatt ner till gårdens ”vikingapool”, men nu fick vi nöja oss med den detaljen dagen innan.

Annars är jag nog mest förtjust i att bara ”vara”. Följa med i gårdens bestyr, gå ut i hagen och se på föl, följa med på en liten tur med turister och sedan åka och lämna ett sto till en hingst, stanna till på glassbaren och köpa glass på vägen hem, för att sedan ta en promenad. Att dessutom under tiden få passa på att praktisera min (svaga) isländska gör det hela lite extra roligt!

En liten promenad över ängarna som får försöka symbolisera känslan:

 

Just nu pågår också SM för Islandshästar . I år är det Norrköping som är värd för arrangemanget och jag var där tillsammans med Elisabeth idag och njöt av massa vackra hästar och ett mycket soligt väder! Imorgon blir det att fixa hemma med diverse bestyr (bland annat rostbehandling av min stackars bil) och sedan blir det till att spana på A-finaler i Norrköping på söndag! På måndag bär det av på nästa semesterrunda, nu till Grebbestad och Källareholmen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen