Konsten att slappa

Som rubriken säger är slappande och att bara göra en sak i taget i mina ögon en riktigt svår konst! Försöker lära mig att ex se på TV utan att samtidigt känna att jag behöver pyssla med något samtidigt. Jag blir dock rastlös i hela kroppen! Sticka, surfa, pilla på mobilen är alla sidosysselsättningar… Någon som känner igen sig eller har några bra tips?

Man kan visserligen fråga sig om det är nödvändigt med detta slappande om jag nu har så svårt för det. Men exempelvis för den mental hälsa så tror jag att det ät nödvändigt att ta det lugnt vissa dagar. Att hålla igång konstant gör att hjärnan inte hinner stanna upp och bearbeta och låter man det gå för långt kan det leda till utbrändhet och utmattningsdepressioner. Nu känner jag min kropp hyfsat väl som tur är men det är ett varningsord till alla: Man kan bli utbränd även av roliga saker! Inte så vanligt att man tänker på det men just därför är det kanske extra farligt.

Nu blev detta ett rätt djupt inlägg men jag tror att avslappning, att leva i nuet och njuta av de små sakerna är något som många kan behöva tänka på i det rätt stressade samhälle som vi trots allt lever i.

1 reaktion på ”Konsten att slappa”

  1. Vi är nog väldigt lika på det planet, jag har otroligt svårt att slappna av framför tvn och har nästan alltid datorn i knät samtidigt. Och prata i telefonen går knappt, jag far runt och städar och plockar disk och hej och hå! Men det finns gånger när jag har lättare att varva ner, i stallet t.ex. och när jag slösurfar på datorn. Eller går ut och fotograferar en sväng, kör bil etc. Det gäller bara att hitta vad som gör just en själv avslappnad och sen unna sig det ibland! :)
    Kram, Erica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen