Lidingöloppets testlopp

Är även i år anmäld till Lidingöloppet 30k och om förra årets uppladdning bestod av alldeles för få långpass är det om möjligt ännu sämre i år. Innan igår var den längsta distansen jag sprungit i år 10 km. Igår anordnade dock Lidingöloppet ett testlopp där man tillsammans med löpcoacher som agerade farthållare fick springa igenom delar av banan. Man kunde välja på att springa 12, 16 eller 22 kilometer. Vi anslöt till den stora gruppen som ville springa i 6-tempo (6 minuter/km). Dvs med målet att springa Lidingöloppet under 3 timmar. För att få vara med på testloppet måste man vara anmäld till något av loppen, men själva testloppet var gratis och rekommenderas verkligen! Trevligt arrangemang och ett bra träningspass!

Solen sken och vi sprang iväg i samlad trupp. Testloppet startade 8 km in på riktiga banan. Första 10 kilometrarna flöt på smidigt men mellan 16 och 20 km in på banan blir det riktigt kuperat och det är den del som jag anser vara den tyngsta på Lidingöloppet. Sista milen består av tre branta backar, men dessa kan man med gott samvete gå uppför utan att tappa särskilt mycket tid, för att spara benen till de flacka och lätt utförslutande partierna som följer.

Eftersom vi bestämt oss för att springa 16 km så hoppade vi av när det var 6 km kvar till mål och tog en kortare väg tillbaka till Grönsta gärde. Sammanlagt blev det dock 17 km, som snittade på exakt 6-tempo.

Mot slutet så dog mina ben i uppförsbackarna och pulsen rusade. Kan ha att göra med att jag redan inför loppet hade extrem träningsvärk i låren. I övrigt så kändes dock löpningen bra. Benhinnorna var snälla och knäet höll hela vägen!

lidingö testlopp
Kristi i förgrunden, jag med mina gula skor! Efter c:a 8 km – innan det började bli tungt!

1 reaktion på ”Lidingöloppets testlopp”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen