Luciavaka och glöggmys

Har haft en lugn helg som avslutades med glöggmys hemma hos mig. Vi konstaterade att fika/middag/vin hos varandra borde bli en mer regelbunden aktivitet nu när alla i tjejgänget börjar samlas i samma ände av landet igen!

Förutom glögg, pepparkakor med blåmögelost (när detta blev stort var också något som diskuterades? Någon som minns?) och lite frukt så hade jag knåpat ihop en julig rawfoodtårta som jag hittade i ett recepthäfte från apoteket (av alla ställen!)

Tårtbotten:

3 dl sötmandel
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl pumpafrön
1 dl ljusa russin eller fikon
200 gr torkade aprikoser
1 dl russin eller tranbär
1,5 msk vatten

Kör i mixer med knivar så det blir lite smetigt. Pressa ut i en pajform som du klär med plastfolie. Ställ i frysen i c:a 1 timme.

Garnering:

1 dl vispgrädde
1 dl kesella
1/2 gr saffran
(2 tsk flytande honung)

Vispa grädden och rör ihop med övriga ingredienser. Bred ut på tårtan (eller ha i en skål bredvid) innan servering och garnera med bär av olika slag. Jag serverade björnbär, hallon och blåbär till.

Igår var jag också iväg på Revy! Närmare sagt:

Följde med mamma och hade ej skyhöga förväntningar men det var riktigt bra! Skrattade bitvis så jag nästan ramlade av stolen. Han hade lånat in komiker och blandade musik med sketcher och korta showinslag. Första akten var mer revylik och i akt två blev det en minimusikal där hans hits fick berätta en liten historia som samtidigt iscensattes av dansare och skådespelare.

Nu blir det lite lugn kväll och imorgon går jag upp tidigt och ser på luciamorgon innan jobbet, en tradition som inte får brytas!

1 reaktion på ”Luciavaka och glöggmys”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen