Malin Stang – Vem är jag?

Sedan hösten 2011 bedriver jag en enskild näringsverksamhet med fokus ridundervisning och hästträning. Min inställning till träning är att allt går om man vill och att det är viktigt att ha roligt längs vägen. Jag tror på att alla kan växa och älskar att se när människor och djur fortsätter att utvecklas på ett hållbart sätt. 

Jag har en bakgrund som gymnasielärare inom ekonomi och psykologi och är utbildad Ridlärare I för Islandshäst. Jag är även utbildad lokalklubbsdomare för Islandshäst men har lagt det aktiva dömandet på is för närvarande. Att ha mångårig erfarenhet från dömandet är något jag har nytta av i undervisningen, men jag uppskattar möjligheten till direkt feedback och att kunna fokusera mer på utveckling av ekipaget.

Ett stort intresse för hälsa och träning ledde till att jag även utbildade mig till PT vid Lillsveds folkhögskola. Just nu arbetar jag inte aktivt som PT men jag har användning av dessa kunskaper i min ridundervisning och involverar även fysträning och yoga på mina ridläger.

2017 flyttade jag tillsammans med två hästar och hunden Fokus till Tänndalen för att leva närmare fjällen och fokusera mer på ridundervisningen. Nu utgår min verksamhet härifrån, men jag åker även till andra orter för att undervisa ibland.

Det senaste benet i min verksamhet är guideverksamheten. Jag har allltid älskat att dela med mig av upplevelser i olika sammanhang, exempelvis som turledare på Island. Med en flytt till fjällen är det naturligt att vilja dela med sig av livet här och under vinter 2022/2023 har jag också utbildat mig vidare för att bli fjälledare!

Rulla till toppen