Midsommaridyll!

Förra sommaren firade jag midsommar på Island genom att besöka en folktom festival. Högtiden firas inte där men i år kompenserades jag genom ett extremt traditionellt firande!

Vi kom ut till Källarholmen rätt sent på torsdagskvällen och totalt blev vi 10 personer från min släkt i stugan: Jag, mamma, pappa och brorsan plus 3 kusiner, en ”respektive” och två kusinbarn. Traditionell midsommarlunch med sill, ost och jordgubbar inledde dagen:

Efter det följde midsommarfirande med övriga invånare på ön. Inklusive dans runt midsommarstång, brännboll och diverse lekar. (Säcklöpning, irländsk fylla, krabbfisketävling och ven ett musikquiz). Självklart med tillhörande midsommarväder: lätt duggregn.
20120627-193243.jpg

På detta följde i sin tur lite mer matintag (wok över öppen eld) och sedan intog vi i den yngre generationen sjöboden. Allsång ackompanjerat av kusinen på gitarr är en återkommande tradition!

20120627-193712.jpg

Runt tolvtiden slängde vi på oss regnkläder (och ett och annat paraply åkte fram) för infärd till Grebbestad. Totalt var vi 18 personer som åkte över men några skulle som tur var* inte tillbaka till ön och några blev hämtade med en annan båt. Jag har aldrig hört så många kärleksförklaringar som när folk insåg att jag var nykter och faktiskt kunde köra de tre kilometrarna in till byn… 2 timmars svettig tokdans (Ja, bästa sättet att beskriva det) på ”Konserven” innan färden gick åter hem till ön och vi kunde gå och lägga oss i gryningen.

20120627-193350.jpg
Ilandstigning i gryningen

Resten av veckan har varit lugn. Rätt trist väder och alla är lite halvkrassliga. Bergspromenader, läsning och umgänge plus ett gigantiskt träningsklädesinköp i Sportshopen, som med sitt nya flaggskepp nu är nordens största sportbutik och som kommer få ett eget inlägg sedan.

*Jag ogillar inte att vi är många men tänk er att försöka hålla ihop ett gäng på 18 pers så att alla kan komma hem samtidigt….!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen