Morotscupcakes – LCHF

För ett tag sedan bakade jag morotsmuffins i LCHF-style som jag bjöd på på jobbet. Uppskattades av alla och den utbildade kock-kollegan gav dem högsta betyg, så jag tänkte dela med mig av receptet till er. Som vanligt har jag kollat på olika bloggrecept och sedan ändrat lite efter vad jag hade hemma etc.

 

Morotsmuffins, 12 st

4 ägg
1,5 dl sukrin
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
2 tsk kanel
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
5 dl rivna morötter
1 dl kokosfett (smält med smöret)
50 g smält smör

Topping
200 g philadelfiaost
2 dl créme fraiche
½ dl sukrin
Ev.valnötter till dekoration

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (Jag har varmluftsugn, kan vara högre temp om ni har vanlig ugn). Vispa ägg och sukrin fluffigt. Blanda ner de resterande ingredienserna och häll smeten i en smord muffinsform (jag har en i teflon). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Känn med sticka så att smeten har stelnat hela vägen!

Toppingen blandas ihop och kan smaksättas med citron, apelsin eller lime. Min topping stelnade inte sist (creme cheese istället för philadelphia?) så det blev ett tunt lager och mycket över, men gott var det!

Tips:
Går att göra som morotskaka i en stor form, då ska den gräddas på 200 grader i 40 minuter ungefär och eventuellt utan kokosnötsmjölet.

2 reaktioner på ”Morotscupcakes – LCHF”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen