Norrlandsresa

I helgen var jag tillsammans med ett gäng andra domare i Östersund för att närvara på årets domarseminarie. I år hade de lagt seminariet samtidigt som Dille gård hade sin istölt, vilket gjorde att vi fick möjligheten att gå även på den! Det är ju en bit till Östersund men resan dit gick otroligt smidigt då jag, Malin Schön och Anneli Nyström samåkte upp!

Eftersom många hade lång resväg så började seminariet först vid lunch på lördagen och slutade även tidigt på söndagen. Det, i kombination med att det var strul med flygplanet föreläsaren satt på, gjorde att det blev rätt korta dagar. Däremot var alla föreläsningarna väldigt givande. Vi gick igenom årets nya regler och hade även föreläsning om hur de nya passreglerna bör tillämpas, skillnader mellan passtakt, styv och bunden, samt en lång och mycket intressant föreläsning om de mentala bitarna inom dömande. Det vill säga hur vi kan påverkas av såväl interna som externa faktorer som egentligen inte är relevanta vid själva bedömningsmomentet. Saker som är viktigt att vara medveten om men som samtidigt kan vara svårt att påverka fullt ut, då de är undermedvetna processer vi talar om.

Istölten då? Det var kallt och ruggigt de sista timmarna (4 timmar totalt) men vilka hästar! Några stackare trivdes inte alls på isen medan andra var fantastiska. Många hade en otrolig utstrålning men hade vissa problem med takt (många rollade en hel del) och tempon. Vinnarna var dock ytterst värdiga!

Efterföljande middag var också ett trevligt inslag, trots den sena tiden. En restaurangskola hade gjort maten och gjort det riktigt bra!

Överlag en lyckad helg och jag ser fram emot att komma ut och börja döma lite nu!

Jag och Malin i ishallen:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen