Repris?

För ganska exakt ett år sedan dömde jag i Gällivare första helgen i Juni. 6 grader och hällregn och jag förundrades över att vädret var såpass illa i Juni. Men det var ju ändå Norrland tänkte jag…

 

Då såg det ut såhär i domarbåset, idag på tävlingen fick domarna sitta och döma i bilar!

 

I år var det tävling för egen del på hemmaplan men det hade lika gärna kunnat varit Gällivare all over. 6 grader, hällregn och 15 sekundmeter i byarna gjorde att ridningen på ovalbanan var minst sagt spännande. Inne på själva banan tänker man dock inte så mycket på kylan. Under uppvärmning, hästbyten och mellan ritterna däremot; huh vad kallt det var!

 

Mina vita ridbyxor var inte vita utan genomskinliga efter en timme i regnet (red Hammi och Assa på raken i samma klass) och jag var glad att jag hade med mig torra underkläder och extra ridbyxor.

 

Prestationsmässigt gjorde Hamingja sin bästa femgångsstart hittills på 4.10. Hon är fortfarande instabil men blir bättre och bättre hela tiden och börjar dessutom greppa det där med pass på ovalbana, kul! Assa gick T4 för första gången på 3 år och gjorde en godkänd insats på 5.13. I femgången gick passläggningarna sådär så där landade vi också på 5.13.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen