Skevheten som smittar!

Många av oss går med en skevhet i kroppen och det är sällan vi märker av den i vardagen. Jag har länge vetat att jag lätt hamnar snett i sadeln när jag rider men inte riktigt tagit tag i det:

Sitter snett i sadel

Fotot taget redan 2009 av Malin Schön som i samband med det skrev ett inlägg om just sits! 

Kombinationen av att jag fick höftproblem i samband med vandringarna tidigare i år, inspiration från Malin och det faktum att Peter Häggberg provred Hamingja och direkt kunde notera att hon var oliksidig gjorde dock att jag tog tag i saken och bokade tid hos en naprapat! 

Jag besökte JonasKroppscompagniet som efter några sekunder kunde konstatera att mina höfter satt i olika höjd. Det rättades snabbt till men sedan har jag också en väldigt stel bröstrygg som dessutom är oliksidig i rörelseförmåga, troligen som en följd av höfternas oliksidighet. Här ska jag fortsätta träna och även lägga in styrkeövningar med rörlighetsmoment. Tyvärr är inte min starka sida att styrketräna på hemmaplan så det blir lätt att jag ”glömmer” bort det, men ska försöka få in lite axelpressar i alla fall!

Det häftiga var att jag efter tillrättningen själv kunde känna hur oliksidiga mina hästar var! Något som jag inte noterat sålänge jag själv varit oliksidig. Så, tycker ni att era hästar är olika starka eller går olika bra i olika varv? Börja med att kolla upp er själva!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen