Skidåkarträning!

Lagom till årets första snö som faller över Stockholm nu så fick jag igår möjligheten att vara med på en spännande Workshop med Redcord Sverige! De samarbetar bland annat med längdåkningsstjärnan Jenny Hansson och passet som vi fick pröva på syftade framförallt till att stärka skidåkarmusklerna. Hos Åsa, vars förtjänst det var att jag fick komma med, kan ni läsa mer om passet och även se bilder! Det är lite svårt att förklara med ord, men mycket bygger på kontrollerade, små rörelser med fokus på stabilitet och att skapa kopplingar mellan rätt muskler. Små rörelser men riktigt tuffa, särskilt när man har en tränare som korrigerar alla eventuella snedheter som man har. Det är nämligen inte helt lätt att vara medveten om huruvida man är rak eller inte när man står i diverse plankpositioner och sedan ska slå på rätt muskler för att förflytta rätt kroppsdelar, medan övriga kroppen ska vara stabil.

 

Kan redan nu konstatera att träningen, förutom att vara riktigt kul och utmanande även gav musklerna en rejäl genomkörare. Redan idag har jag ordentligt med träningsvärk i triceps, hela bålmuskulaturen, samt en del känningar i höfterna. Även om just detta pass var extra grenspecifik så tror jag att denna typ av träning är nyttigt oavsett idrott. Spontant upplever jag att både cykel, löpning, ridning, klättring, längdskidor och snowboardåkandet kräver en stark bål och en god kroppskontroll, och jag kan tänka mig att det även gäller andra idrotter.

 

Helt enkelt ett bra komplement till övrig träning om man som jag annars mest tränar cardio och uthållighetsträning av olika slag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen