Hästarna

Här presenterar jag våra hästar:

Bylting frá Leirubakka

Min nuvarande ridhäst Bylting är född 2010 och importerades i december 2013. Jag började rida in henne i januari 2014 och blev kär i henne. Fina rörelser och en härlig vilja men också mycket temperament kännetecknar denna tjej. I Maj 2014 köpte jag henne av min mor. Bylting är femgångare och vi började träna pass mer målinriktat under 2018 och under 2020 avelsbedömdes hon. Hon har även preseterat på tävling pass även om vi just nu har pausat lite från tävlandet. På ridbanan är hon uppskattad av ryttare som gillar hästar med egen motor och att få jobba med finlir.

Bylting i Flygande pass – Sommar 2020

Fríða frá Drekahreiðri

Fríða är vår uppfödning på Island som kom hem från Island i maj 2021. På grund av skada så drog igångsättningen ut på tiden men nu har vi lärt känna varandra. Hon är social, trevlig och väldigt trygg även om hon fortfarande blir lite orolig när hon blir ensam. Fríða är framförallt en riktigt härlig tölthäst även om alla gångarter finns. Hon rids av mig men går även på en del lektioner.

April 2023 i Funäsdalen

Assa frá Árbakka

Min senaste tävlingshäst i framförallt passgrenar. Hon är född 2000 och har också hunnit få tre föl, det senaste 2019. En mycket trevlig dam med en totalbedömning på 7,88. Har tävlat sex SM i passgrenar och har visat att hon är bland de snabbaste i Sverige i 250 pass! (23,75 som personbästa). Hon rids förutom av mig även av min mamma och är av de hästar du kan rida lektion på här i Funäsfjällen.

Assa och Malin på tävlinsbanan

Kveikja frá Leirubakka

Född sommaren 2013 och är e Kyndill frá Leirubakka, u Bryggja frá Árbakka. Färgen är rödblack. Hon köptes av mig redan när hon låg i magen och i Maj 2016 landade hon i Sverige. Hon är välvuxen, stor och snäll. Visar både tölt och trav i hagen och min pappa köpte henne av mig sommaren 2019 för att vara hans ridhäst här i fjällen! Hon går även hon på en del lektioner och är lugn och trygg men kan även vara rolig för den erfarna ryttaren.

På ridlektion så är Kveikja trygg med att det kan ske akrobatik också!

Hjálmar från Drakboda

Född sommaren 2016 och är e Bikar frá Holum, u Andrá frá Leirbakka som också bor här i Funäsfjällen men ägs av Titti Fjällgren. Färgen är rödblack och han är en stor charmig kille som töltar en hel del i hagen! Min mamma Susan äger Hjálmar som under våren 2023 har börjat gå på en del lektioner. Han är supersocial, lugn och trygg till temperamentet och är till viss del tränad med positiv förstärkning.

Hjálmar och Lisa sommaren 2022!

Jarpur från Stenstuge

Jarpur föddes 1994 och kom till oss 1999. Han har tävlats på Nationell nivå (YR och Senior) med mig från 2000 – 2008 och visade en stabil nivå på runt 5,70 i femgång. En stabil kille som grejar det mesta; Tolkning, akrobatik, handhästridning, hoppning och lite konster. Jarpur bor just nu hos Gunnel på Åsens Islandshästar i Funäsdalen där han är en stjärna på att ta hand om barnen, både på lektioner och uteritter!

Helena tömkör Jarpur – Ridläger på Drakboda

Förutom dessa härliga hästar så har vi i familjen även Hilda från Drakboda som är Assas senaste avkomma och som går på ett stobete och växer upp i flock.

Rulla till toppen