Ridskola

Vårtermin 2024

Inför våren planerar jag att fortsätta med grupper samma dagar som under hösten! Det blir alltså grupper tre dagar i veckan och det kan ev finnas plats kvar i enstaka grupper.   

Inledningsvis blir det 8 tillfällen mellan januari och april, i snitt varannan vecka (notera veckor nedan, ibland blir det två veckor i rad!) och så räknar jag med att förlänga med några fler tillfällen i maj och juni, som ni kan anmäla er till längre fram. Befintliga elever har förtur i grupperna!  

Veckor för VT 2024: 3, 5, 7, 8, 11, 13, 16, 17

Vad?

Innehållet i lektionerna utgår ifrån barnens nivå samt önskemål. Min ambition är att de får en bra grundutbildning där de rider med balans och med lätta hjälper samt med en förståelse för hästarna. Första gruppen är med och gör iordning hästarna innan och om det är två grupper så tar då grupp nr 2 istället hand om hästarna efter ridningen, det gör att vi kan räkna med en total tid på 75 – 90 minuter per grupp, varav ridning är 45 minuter.  

Kostnad

Pris för ridningen är 300:- per tillfälle och betalning sker i förväg via faktura. Önskas betalningen delas upp på två fakturor går det bra, ange det gärna vid anmälan. Vid missat tillfälle kommer det att erbjudas ett tillfälle för igenridning. 

Grupper

Målet är att eleverna har en hyfsat jämn nivå och åldrarna som anges nedan är riktlinjer, eftersom de är såpass få kan undervisningen ändå vara relativt individanpassad. Har ni önskemål om att rida i samma grupp försöker jag såklart ordna det!

Tiden som anges är när vi ses i stallet. Första gruppen får göra iordning hästarna och grupp nr 2 tar över inne i stallet där vi har uppstart.  

Grön – Kan rida utan ledare på volt och fyrkantspår i skritt samt trav på långsidor. Övar balans, kontakt och kommunikation och att börja skilja på tölt/trav. Övar även på hantering av hästen från marken. 

Blå – Rider med jämn tygelkontakt i skritt, travar på fyrkansspår och volt  och övar på att hitta bra kontakt och stabil sits både i skritt och ökade gångarter. Börjar flytta hästarna undan skänkeln och fatta galopp. 

Röd – Rider med jämn tygelkontakt i skritt, trav och tölt. Kan särskilja på gångarterna och arbetar med att få hästarna att arbeta mer korrekt. Tränar på skänkelvikningar och galoppfattningar.  Är trygg i hantering av hästen från marken. 

Måndagar:  

15:00 Blå            7 – 9 år (Fullt )

16:30 Blå/röd    9 – 12  (Fullt)   

Onsdagar:

15:00 Grön         7 – 9 år  (Fullt)         

16:30 Blå            9 – 12 (Fullt) 

Torsdagar: 

15:00 Grön/blå    7 – 9 (Fullt)

16:30 Blå/röd      9 – 12 år (Fullt)


Anmälan

Anmälan är bindande och sista anmälningsdag är två veckor innan kursstart. Anmälan sker till: malin.stang@gmail.com (efter det kan det gå att hoppa in i grupper i mån av plats)

Ange namn, adress och telefonnummer samt önskad ridtid. Beskriv gärna nivå. Jag försöker matcha önskade ridtider och nivåer så gott som möjligt men skriv gärna flera tider så blir det enklare.

Innan kursstart skickas en faktura ut som har 10 dagars förfallotid, den skickas till den mailadress som angavs vid anmälan om inget annat önskas. 

Tveka inte att höra av dig till mig om du har några frågor eller funderingar!

Försäkringar

Hästarna är försäkrade så att det ska täcka både häst och ryttare! Dock sker all ridning på egen risk och jag vill att alla barn som rider också har en egen olycksfallsförsäkring samt använder en godkänd hjälm. Det finns ett fåtal hjälmar till låns men det är såklart alltid bättre med individuellt anpassad säkerhetsutrustning. Hästarna som används i verksamheten är vänliga och trygga till sin personlighet men de är samtidigt levande varelser och olyckor kan ske.

Inställd lektion

Om lektion ställs in på grund av externa faktorer som extremt väder (kallare än -20 eller storm) så meddelas det och vi löser igenridning eller återbetalning i samråd.

Rulla till toppen