Toppturskurs 21 – 24 Mars med Malin och Louise

Vår toppturskurs passar dig som aldrig provat på topptur eller har toppturat någon enstaka gång förut och vill lära dig mer. Du lär dig grunderna kring gå- och åkteknik, utrustning, vägval, hur du ska tänka för att undvika lavinterräng, öva sök med lavinutrustning och mycket mycket mer!

NÄR?

21 mars- 24 mars 2024

PRELIMINÄRT PROGRAM

Cirka en månad innan kursen erbjuder vi en digital informations- och frågestund inför helgen. Vi informerar om utrustning och pratar planering inför helgen.

Torsdag

Välkomstmöte kl 20

Vi går igenom helgens program, pratar om utrustning och hur man bäst packar sin ryggsäck. Vi ser på väder- och lavinprognos inför helgen.

Fredag och Lördag

Heldagar med toppturer på fjäll i området kring Tänndalen/Fjällnäs. Vi väljer tur efter väder och snöförutsättningar samt gruppens förmåga. Vi äter medhavd lunchpaket och stannar ofta för att prata vägval, teknik och säkerhet. Vi anpassar tempot efter gruppens förmåga och går i moderat fart. Kanske stannar vi på någon av områdets alla mysiga våffelstugor? Middag äter vi tillsammans på fantastiska Strandgården.

Söndag

Halvdagstopptur i området kring Tänndalen/Fjällnäs. Vi avslutar med  gemensam lunch Strandgården i Fjällnäs innan vi säger tack och hejdå.

Pris:

6600 kr

I priset ingår:

– Boende i 2-bäddsrum på Pensionat Strandgården (i mån av plats enkelrum mot tillägg om 495kr/natt som betalas direkt till Strandgården, meddela vid anmälan)
– 2 middagar
– 2 matsäckluncher
– 1 lunchbuffé
– 3 frukostbufféer
– Linneset
– Guidad skidåkning fre-sön
– Fjälledare och skidlärare

VAD INGÅR INTE

– Resa till och från Fjällnäs
– Försäkring
– Skidor, stighudar, pjäxor, stavar för topptur
– Lavinsäkerhetsutrustning (obligatoriskt med spade, sond, tranceiver)

HÄR KAN DU HYRA UTRUSTNING

Hamra Sportshop
https://www.tanndalen.com/hyra-sportshop/
Tel: 0684-155 10 
E-post: shopen@tanndalen.com

Tänndalens skiduthyrning och sportaffär
http://hyrskidor.se/
Tel: 0684-222 25

TopSport Funäsdalen  
https://www.ramundberget.se/sportbutik/topsport-funasdalen/
E-Post: topsport.funas@topsport.se

VÅRT BOENDE PÅ STRANDGÅRDEN

En reseanledning i sig är att få bo en helg på otroligt mysiga Strandgården i Fjällnäs. Här har Cornelia och Johan skapat ett personligt pensionat mitt i fjällvärlden. Väggarna är fyllda med konst, brasan brinner jämt och du känner dig direkt som hemma. Lägg till deras otroligt goda mat och du inser att du hamnat i paradiset! På fredagen äter vi deras högrevschilli och på lördagen serveras en fantastiskt god blandad buffé med mycket vegetariska inslag. 

RESA HIT

Fjällnäs ligger i västra Härjedalen, 60 mil från Stockholm och 30 mil från Hudiksvall. Till Fjällnäs kan du ta dig på olika sätt. Bussen Härjedalingen går direkt från Stockholm och stannar inte långt från pensionatet varifrån vi hämtar dig (www.harjedalingen.se) och tåg går till Ljusdal varifrån du åker vidare med Länstrafikens buss till Funäsdalen (www.sj.se). Vi hjälper gärna till att koordinera samåkning för er som kör bil.

FÖR VEM? 

Resan passar dig som aldrig provat på topptur eller som gått några gånger och vill lära dig mer. Du bör kunna åka utan att ploga i röd pist.

GUIDER

Malin guidar denna turen tillsammans med Louise Östberg!

Utbildad Fjälledare enligt svenska Fjällsäkerhetsrådets norm och läst Friluftsledarskap GIH

Louise bor i Funäsdalen och jobbar delvis som fjällguide, delvis som lärare och forskare i Kvalitetsteknik på Mittuniversitetet samt är rektor på Adventure Academy. Hon har toppturat i tjugofem år, jobbat som guide i tio och älskar att lära andra att bli trygga på fjället. Vill du veta mer om Louise så är hon bland annat med i denna film:

BOKNING

Boka din plats genom att maila till malin.stang@gmail.com 

För att anmälan ska ses som giltig betalas även en deposition på 2 000:- till BG 818-9078, (Malista), resterande kostnad faktureras och ska betalas innan innan kursstart.

Vi blir max 7 gäster/ guide och reserverar oss för att ställa in om vi inte får totalt minst 8 deltagare.

För ytterligare information eller frågor kontakta Louise på 0706332011

Fullständiga bokningsvillkor hittar du här

Frågor? Ring eller maila!

Malin Stang
Tel 0704 59 94 61
malin.stang@gmail.com

Louise Östberg 
Tel 070-6332011
louise@365aventyr.se

Rulla till toppen