Att göra något annorlunda

Tack vare att Carolina sedan årsskiftet arbetar med bröllopskoordination på företaget Wedding in Sweden fick jag igår göra något som inte är vardagsmat för mig: Gå modell för bröllops och festkläder på en mässa.

Redan i förra måndagen var vi och provade kläder hos bröllops – festkläder i Bålsta. En minst sagt tidskrävande aktivitet. Men samtidigt verkade både tjejer och killar ha rätt kul när vi fick gå loss i klädbutiken.

Söndagen började tidigt då vi lämnade Nynäshamn 05.45 för att bege oss mot Barkaby. Väl där så blev det närmare tre timmars fixande i frisörsalongen. Hår och makeup tar tid är väl något som går att konstatera. För oss modeller var det mest skönt att bli ompysslade!

Innan lunch åkte vi vidare till mässan. Hjälpte till med förberedelser och övade på att gå. Lunch (en icke-glamorös macka – tur att det fanns nödproviant) intogs och sedan öppnade mässan.

En halvtimme innan visning började vi byta om. Fem tjejer som skulle i bröllopsklänningar, underkjolar, få blommor och bättra på smink och make tar sin tid… Tre ombyten var betydde att man var tvungen att vara snabb i vändningarna. Som tur var hade vi toppenhjälp backstage, både av varandra och av några tjejer från klädbutik och hårsalong.

Om det var nervöst? Oh, ja! Men det var också riktigt kul. Det ger lite av en kick att vara i rampljuset! Mot slutet av dagen var både jag och Marcus (min tillfällige brudgum ;) ) riktigt laddade när vi kom ut i publiken.

Ni kanske undrar hur jag såg ut också?

Först var jag brudklädd i retrostil (dock syns inte hatten så väl på bilden):

Sedan blev det en underbar rosa tärnklänning:

Till sist var det även en glittrande festklänning:

Den sista fick även följa med mig hem. Inte helt hundra på när jag ska ha den (Något nyår?) men den var ett kap. Den är snygg, unik, hade ett bra pris och satt som gjuten. Vad mer att begära? ;)

2 reaktioner på ”Att göra något annorlunda”

  1. Men OMG vad kul! Det skulle jag också villa göra!
    Vad fin du var! Och det finns få saker som är så läckra att gå i som brudklänning, något man för göra alldeles för sällan! :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen