Låt mig presentera: Bylting frá Leirubakka

Bylting
Bylting frá Leirubakka

Bylting har i ärlighetens namn tillhört Drakbodahästarna i ett år! Förra sommaren köpte vi detta sto som nu blir tre år gammal. Hon är precis som lilla NN, efter Kyndill frá Leirubakka och undan ett sto som heter Barónessa. Barónessa är inte bedömd men hennes mor Höll frá Árbakka har en fin förstaklassbedömning och flera bedömda avkommor. (Bland annat Nös som häromveckan hamnade över 8,0 totalt).

När vi nu på Island hade chansen blev det några dagars intensivträning eftersom hon för vår skull var intagen på stall. När vi såg henne här i torsdags så stod hon mest och skakade i boxen och hade aldrig haft en grimma på sig. Efter några dagar så har hon både haft grimma, blivit borstad, ledd och lite longerad!

Bylting
Skritt i paddocken

Allt har gått väldigt smidigt då hon är otroligt trygg och orädd i grunden. Ryckte lite i linan första gången hon bands upp men sen var det bara ”jaha”. Största utmaningen med denna dam lär bli ledarskapet och jag fick ägna mycket tid till klassisk NH och flytta henne åt olika håll för att hon inte skulle försöka gå över mig.

Och gångarterna då? Hon verkar precis som Nös vara en talang som naturtöltar vid longering men visar trav vid löslongering. Stora vägvinnande rörelser redan utan skor så det verkar lovande!

Bylting Trav
Travar på!

Nu får hon några månaders semester på mycket gräs för att växa på sig och äta upp sig lite innan hon kommer hem för fortsatt inridning i vinter!

3 reaktioner på ”Låt mig presentera: Bylting frá Leirubakka”

  1. Pingback: Nu är hon hemma! | Malin Stang

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen