Fina dagar i Bretagne

Nu i helgen var det åter dags att besöka Frankrike och Tölt à l’ouest. Det är mitt sjätte besök där tror jag och vissa elever har varit med alla gånger men sedan är det vissa som måste jobba eller har för långt att resa med häst. De varierar VAR kursen hålls då klubben har ett stort upptagningsområde och de som reste längst inför denna helg åkte hela fem timmar! Då är det roligt att känna att man kan bidra till deras utveckling.

Islandshästtränare i den delen av Frankrike är rätt ovanligt och att då dessutom vara Islandstränare som fokuserar på kontakt och lösggjordhet blir ännu mer ovanligt så vi har haft mycket fokus på att bara kunna slappna av, jobba med tempoväxlingar samt övergångar utan stress och att kunna placera/flytta bakben och bogar.

Doris tränar på öppna! (Och jag rider från marken)

Jag får ofta frågan om jag undervisar på franska och det gör jag till 90%. Om någon är bekväm med att undervisas på engelska så gör jag det men de flesta föredrar min något knackiga franska. Just ridtermerna sitter dock rätt bra och de upplevde att det fungerade fint!

Jag och Ckinna som varit med på alla kurser!

Jag hade som tur var någon dag extra i Frankrike så hann även med lite mys på Anne och Sebs fina gård med får, ankor, hästar och hund!

Nala och Snoopy – Fåret som överlevt en hjärnskada som bebis

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen