Hästhelg!

Åh vilken härlig helg! Har varit ute på Drakboda över natten och ridit båda dagarna. Nu när det är soligt och varmt ute så är det extra skönt att bara sitta i solen utanför stallet mellan ridturerna också. Har till och med lyckats få lite färg på min bleka kropp… Idag passade mamma dessutom på att ha med kameran ut så det blev lite kort.

 

Björg har verkligen taggat till nu igen efter att ha varit lite trött under vintern när Herkules fortfarande gick hemma. Under lördagen blev det en uteritt i rätt högt tempo och då låg hon på lite väl mycket även om hon börjar få tempo i tölten så saknas kontrollen istället. Idag låg fokus på avslappning och lydnad så efter 30 minuters klättrande i skogen (äntligen går det!) så blev det arbete på ridbanan där vi ägnade oss åt långsamt tempo tölt och att länga halsen. Det var jobbigt sa Björg och rollade och tappade takten då och då, men mot slutet så trampade hon på rätt fint.

 

Hammi fick istället göra skogsturspremiär under lördagen. Eftersom jag bara har ridit henne under denna snöiga vinter har det inte blivit någon skogstur förrän nu. Bitvis tyckte hon att det var lite läskigt med ojämn mark och massa träd runtomkring men hon fick sköta sig själv rätt mycket och dessutom hade vi sällskap av både Jarpur och Glámur så efter ett tag slappnade hon av fint. Idag blev det fortsättning på temat ”nya saker” då jag först red på vägen utan sällskap för första gången och sedan dessutom spolade av henne för första gången.

 

Att vara själv på vägen var lite ovant tror jag, så hon spände sig och blev passtaktig. Hon bjöd även på några fina bocksprång på vägen bort från stallet, innan hon glatt gick fram igen. Under badandet skötte hon sig dock exemplariskt och försökte leka med vattenstrålen.

 

Bjuder på några bilder, trots lite taktproblem och pälsätare!

Det ska bli spännande att se hur hon ser ut under all björnpäls! Tror det kan dölja sig en riktigt elegant dam längst in.

1 reaktion på ”Hästhelg!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen