Hästrapport – part one

De två första riktiga arbetsdagarna avklarade och igår blev det sju hästar, idag 5… ! Vi är i år 5 personer i stallet. Jag, en tränare som är lite huvudansvarig, två danska tjejer som inte är så erfarna med Islandshästträning (ena har en hemma men unghästträning är nytt för dem) och så Friða som dock även jobbar på hotellet vid behov och därför får lite ledig ibland.

;

I stallet finns det ett fåtal unghästar som fortfarande är väldigt gröna (suttna på kanske 3-4 gånger) och rätt många som är grundinridna och lugna men där grunderna behöver befästas. De red vi in förra året och de har nu vilat i vinter. Uteritter varvas med arbete i ridhuset och då är det jag och tränaren som fokuserar på det arbetet! Dessutom har vi ett gäng fina hästar som behöver tillridning och vidareutbildning. Där har jag två egna projekt: Kyndill som är den sexåriga hingsten och så Krókur frá Fljótshólum som idag får lite extra uppmärksamhet:

;

Krókur är nio år, femgångare och har ett stort steg. Han har vilat rätt mycket senaste åren och är inte helt mellan hjälperna. Behöver finna trygghet hos ryttaren och stärka överlinjen, men kan bli en toppentrevlig häst!

;

;

20120724-234246.jpg

Och ja, min gamle favorit Blakkur är kvar! Så har jag inget att göra kan jag alltid leka med honom!

1 reaktion på ”Hästrapport – part one”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen