Hekla!

Kan numera även skriva in kursen ”vulkaner 7,5 hp” i mitt CV. Passade på att ta en sommarkurs på temat nu när jag ändå skulle vara på Island. Så KUL och INTRESSANT att plugga utan någon som helst press. Inget CSN som påverkas, inga poäng som ”måste” tas. Rekommenderar det till alla! Kanske inte just en vulkankurs, men något ni tycker låter intressant!

 

Jag framför Hekla för ett år sedan.

 

Så nu kan jag mycket mer om vulkaniska områden, utbrottstyper, magmasammansättning, risker och hur man kan förutsäga utbrott på olika sätt än vad jag kunde innan sommaren. Jag har dessutom fördjupade kunskaper i hur Hekla fungerar, vilket är spännande då hon verkligen vakar över oss här på ön!

 

Och ni som drömmer om att bestiga Hekla: Gör INTE det. Hon är en av de vulkaner som ger allra minst förvarning innan utbrott och även om det är rätt tryggt där vi är så är det en annan sak att vara UPPE på berget, särskilt som man inte kan veta exakt VAR själva utbrottet sker.

1 reaktion på ”Hekla!”

  1. Vad bra att du fick lära dig att det är farligt däruppe!!!! Och GRATTIS till poängen… Kan nog va bra att ha till något. :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen