Introducing…:

Blakkur frá Árbakka:

Född: 1996

e: Þór frá Hólum

u: Höll frá Ábakka

Blakkur har alltid varit lite av en favorit för mig och nu har jag ridit honom varje dag.  När jag jobbade hos dem på Árbakka 2003 och 2004 så var han nykastrerad och jag red honom några gånger bara, men nu börjar jag verkligen lära känna honom och han är verkligen en speciell kille! Än så länge har han lite hull, men det är något vi jobbar på!

 

Han visades som sexåring med en totalbedömning på 7.25. 7.5 för exteriör (9 för rygg, men 7 för mycket annat..) och 7.08 för ridegenskaper (8 för tölt och galopp, 6 för trav och 5 för pass, 6.5 för skritt och 7,5 för spirit och helhetsintryck). Denna visning, i kombination med hans ringa höjd på 134 cm gjorde att han fick bli valack istället.

 

Under åren har han ofta ridits av tjejerna som jobbat här och är därför rätt välutbildad. Han har dock även vissa hyss för sig. Rymmer ofta, står inte still vid uppstigning (Indjáni/Assa kan slänga sig i väggen, här pratar vi om tölt baklänges..,) och vill väldigt gärna springa fort. Nu, efter några dagars ridning håller han sig dock till det tempo jag ber honom om, även om han visar att det gärna får gå fortare. Traven fick inte högt på bedömning och den är rätt svag men det är något jag har planer på att träna under kommande veckor.

 

Dessutom har jag gjort en upptäckt: Han har en GRYM pass! Säker som tusan och rätt snabb! Jag, som saknat pass ridning otroligt mycket, är överlycklig!  Hade han visat den på visningen så hade han nog haft en betydligt bättre bedömning för ridegenskaper (även om utseendet inte går att göra så mycket åt…). Nu hoppas jag på att få testa passen på banan någon gång innan jag åker hem.

 

Jag och Blakkur förra sommaren

 

Han har dessutom flera mycket trevliga syskon på mammans sida. Höll är 19 år gammal och har en totalbedömning på 8.18. En av dem håller vi på att rida in just nu. Stora rumsliga rörelser och naturtöltare (töltar med höga lyft vid longering). Nu i dagarna kommer det också att födas ytterligare ett Blakkur-syskon som det ska bli spännande att se!

 

Så, det var den presentationen! Lär komma fler hästpresentationer framöver. Kanske kring några av träningshästarna. Om ni undrar över något speciellt så skriv gärna en kommentar! =)

 

4 reaktioner på ”Introducing…:”

  1. Min dator är för dålig för att kunna hantera HD-film så måste försöka ändra på det! (och få någon att filma ;) )

  2. Hej Malin! Härligt att du trivs så bra! Sitter o slöar vid datorn, men ska så småningom ta cykeln och bege mig av mot Drakboda för lite övergångar och tempoväxlingar på volten tänkte jag. Red sista lektionen på ridskolan i onsdags, ska kolla med häståkeriet om de kör några privatlektioner under sommaren eller om det är hösten som gäller. Ser fram emot några rejäla drillningar med dig när du kommer hem/framemot hösten. =) Ha det bra och glad midsommar! /Mia

  3. Vad roligt med hästpresentationer! Det låter/ser ut som du har det jättehärligt :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen