Med inspiration från en kaka som Fanny skrev om för några månader sedan så bakade jag en kokoskaka igår.

kokoskaka med hallon
Kokoskaka med Hallonsmak

Kakan är glutenfri, relativt låg i kolhydrater och fylld med protein.

Recept

  •  2 dl Pofiber
  •  1 dl Kokosmjöl
  • 1 dl (35 gr) Proteinpulver (holistic vanilj)
  • 3 msk stevia strö, honung eller socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1,25 dl kvarg (10%)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl hallon 

Tillagning

Sätt ugnen på 160 C (varmluft). Blanda alla torra ingredienser i en skål och sedan de blöta, (spara bären) och rör om ordentligt. Låt kokosmjöl och pofiber svälla i vätskan och tillsätt vid behov mer vatten. Häll smeten i en brödform som du klätt med bakplåtspapper och strö sedan över hallon och ev. kokosflingor. Ställ in i ugnen och grädda i ca 30-35 minuter. Kakan ska stelna och börjar den få för mkt färg innan den är stel – täck över med en plåt!

Kokoskaka
Märkt på:                        

4 reaktion på “Kokoskaka

  • februari 26, 2013 kl. 20:57
    Permalänk

    Den ser ju ut som ett konstverk!

  • februari 28, 2013 kl. 21:26
    Permalänk

    Härligt! Ja, kakan gick även hem hos min sockerälskande kompis som annars är misstänksam mot mina experiment ;)

  • mars 2, 2013 kl. 17:41
    Permalänk

    Ser riktigt gott ut! Äntligen en kaka som verkar nyttig och ser god ut. (:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.