Ledighet är viktigt för att vi ska hinna ladda batterierna och när det är lika fint väder som igår är det bra att försöka komma ut och ladda på D-vitamin! Jag gjorde det via hästarna. En tur bland ängarna där det gröna från höstsådden gjorde att jag nästan fick vårkänslor:
Motverkade dock vårkänslan genom att även tillfredsställa mitt begynnande julbehov genom att baka lussekatter i lowcarbstyle:
De blev inte så vackra, men smaken var det inget fel på! Utgick ifrån ett ”pones”-recept med lade till bland annat saffran och sötningsmedel.
Receptet (blir c:a 20 st):
50 gr smör
3 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150 gr riven ost 26%
3 ägg
1 dl grädde
250 gr kesella
3 rågade msk sukrin,
1 tsk bakpulver
1 pkt saffran
1 krm vaniljpulver
1/2 dl mjölk
Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna, blanda i saffran och vaniljpulver. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i de övriga. Låt svälla i minst 15 minuter. Forma till lussekatter (c:a 1/2 dl smet per katt) och peta ev. i russin. Pensla med uppvispat ägg och
grädda 200 grader. Håll koll på tiden men mina var klara efter drygt 20 minuter . Grädda högst upp de sista minuterna för extra färg!