Mål för 2020?

Så var det det här med nytt år och nya målsättningar! Jag har ju inte alls tränat lika tävlingsspecifikt senaste åren på Bylting utan målet har varit att utveckla henne till en trevligare ridhäst med mer stabila gångarter. Något som såklart även gynnar tävlingsprestationer men vi har knappt tävlat det senaste året. Inför 2020 ser jag dock fram emot att komma ut lite mer igen! Så vi siktar på att åka till både Wången och Romme i alla fall. Med tanke på hur vi bor och avstånd till tävlingsplatser är det svårt att få in en större mängd tävlingar och även om jag tror att hon skulle ha kapacitet till ett SM-kval i ex. 150 meter pass så känns det inte så rimligt i nuläget så vi fokuserar på att ha kul på den aktuella tävlingen vi hamnar på. En tanke som kanske fler skulle gynnas av? De senaste åren har det varit väldigt mycket fokus på kvala hit och dit – men glöm inte att bara tävla också ska vara kul!

Mina mål för tävlingsbanan är i första hand inte en viss poäng utan känslan på banan. Jag vill ha henne lösgjord och avslappnad men ändå kunna ta i när det behövs. Just avslappning är vår stora utmaning och jag är nyfiken på att starta i en F1:a just för att själv kunna välja gångartsföljd samt inte bli stressad av fler hästar på banan. En del anser att F1 är en slags elitklass men vissa hästar under utbildning fungerar betydligt bättre i den grenen än en F2:a så var inte rädd att testa dig fram vad som passar dig bäst!

Under våren ser jag även fram emot att komma ut och hålla en del lektioner. Dels i Sverige men också i Frankrike där jag har ett härligt gäng som jag träffade i maj senast!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen