Middagsgäster!

Idag hade jag middagsgäster och kvällen till ära hade jag letat upp två nya recept som sedan modifierats utefter vad som fanns hemma och vad jag tycker är gott. Utmaningen ligger dessutom i att jag äter lågkolhydratskost och att min mor inte äter kött. Hade dessutom några mutantsquash som jag var tvungen att göra något av. (Odling i hästgödsel är väldigt effektivt, squash blir basföda för oss under hösten).

 

Kvällens meny:

Squashsoppa med smörfrästa kantareller

Kokt torsk med äggsallad och broccolimos

 

Recept squashsoppa (för 3 personer):

250 gr squash

1 vitlöksklyfta

1/2 purjolök

hackad basilika

1 msk olivolja

buljong (jag har en ekologisk)

1/2 dl vispgrädde

kantareller

Fräs de torra ingredienserna i olivoljan i c:a 5 min. Tillsätt vatten  (c:a 4 dl) och buljong och koka i 10 minuter. Lägg allt i matberedare eller mixa till en jämn soppa med stavmixer. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Toppa med smörfrästa kantareller och några basilikablad.

 

Recept torsk med ägghack och broccolimos (för 3 personer):

600 gr torsk

3 ägg

30 gr smör

purjolök (5 cm)

Salt med dillsmak (vanligt dill går givetvis också bra!)

Fiskbuljong

450 gr broccoli

1 klyfta vitlök

Muskot

1/2 dl vispgrädde

citron

Börja med att hacka ägg och blanda med hackad purjolök (dill) och smör, salta lite. Koka upp broccolin och koka c:a 10 minuter. Mosa den med en gaffel och riv i muskot och vitlök. Blanda med grädden så att det blir en krämig konsistens. Fisken skall koka i 3 minuter i buljongen. Servera med ägghack och citron samt dillsalt. Bon apetit!

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen